Integratieve psychotherapie

De werkwijzevan Praktijk 11 is gebaseerd op de Integratieve Psychotherapie. Dit is een inzichtgevende vorm van therapie waarbij je zelf een actieve rol speelt. De uitgangspunten hiervan zijn:

Therapie op maat

Integratieve psychotherapie beperkt zich niet tot één benadering, maar brengt inzichten en methoden uit verschillende psychotherapeutische disciplines bijeen, zodat een integratieve en effectieve aanpak ontstaat. Jij bent uniek en jij kan het beste geholpen worden middels een begeleidingsvorm die het meest bij jou aansluit. Dus een therapie op maat en geen standaard behandelmethode.

Cliënt weet, doet en kan het!

Integratieve Psychotherapie gaat ervan uit dat je zelf weet wat goed voor je is en dat je alles in huis hebt wat nodig is om jouw probleem aan te pakken. Je zult merken dat je zelf de veranderingen maakt die jou gelukkiger laten zijn.

Oplossings- en doelgericht

Integratieve psychotherapie is oplossings- en doelgericht. Dat betekent dat we zowel werken aan het ontstane probleem als aan de oplossing manier om met dit probleem om te gaan of het te laten verdwijnen. Afhankelijk van jouw inbreng wordt doorgaans een traject aangegaan van circa vijf tot tien sessies.

Een mens is Een geheel

Integratieve Psychotherapie ziet de mens als één geheel, waarbij lichaam en geest een onlosmakelijke eenheid vormen. Er bestaat een nauwe wisselwerking tussen je emoties, gedachten, gedrag, lichamelijke reacties en welbevinden en je hebt zelf invloed op dit proces.