Werkwijze

Je hebt de eerst stap gezet!

Als je je bij mij aanmeldt, maken we eerst een afspraak voor een intakegesprek. Dit is een eerste kennismaking, vaak samen met je ouders of verzorgers. Maar je kan er ook voor kiezen om alleen te komen. Dit mag vanaf je 16de  jaar. Tijdens het intakegesprek maken we kennis en kun jij me vertellen waar je tegenaan loopt. Soms is het heel lastig om dat in één keer te vertellen, omdat je het zelf nog niet precies weet. Het kan ook zijn dat anderen vinden dat je moet komen. Als het helder is waar we mee aan de slag gaan, start de behandeling afgestemd op jouw situatie.

Het belangrijkste bij de intake vind ik altijd: Voel jij je bij mij op je plek? Ben ik de juiste persoon voor jou, met wie jij de stap wil gaan zetten om je probleem aan te pakken?

Als we besluiten een traject te starten, gaan we in principe 5 keer aan de slag, hierna is er een evaluatiegesprek met je ouders/verzorger. Voorafgaand aan dit gesprek bespreken wij samen hoe we dit gesprek gaan voeren. Jij bent hierin de baas, dus jij bepaalt wat je wel en niet wil vertellen. Na dit evaluatiegesprek besluiten we of we verdergaan of dat we het traject afsluiten. Het afsluitend gesprek vindt ook altijd plaats met ouders/verzorgers.

Meestal duurt een traject 5 tot 10 sessies soms langer soms en soms korter. Tijdens het intakegesprek zal ik je uitgebreid vertellen over de manieren van werken. Belangrijk is om te weten dat het niet alleen gaat om je klachten, maar vooral ook om jouw mogelijkheden. Je zult merken dat je jouw kracht gaat gebruiken om met twee benen op de grond te komen staan. (11)

Tijdens de gesprekken werk ik veel met bewegen en ook met visualisatie-oefeningen. Soms maak ik gebruik van EMDR (verder op de site kun je lezen wat dit is). We zoeken samen naar de manier die bij jou past.

Praktijk 11, voor jezelf!

Maak vrijblijvend een afspraak. Of bel of mail me zodat ik je vragen kan beantwoorden. Gewoon doen! Ik help je graag verder.

Bel me: 06 – 422 055 11

Mail me: marieke@prakijk11.nl